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Title: Desarrollo de una Guía para la Inspección en la Calidad del Pollo Vivo Apto para Consumo Humano
Authors: Garibay Gracían, Alan
Asesor(es): Chamorro Ramírez, Francisco Héctor
Keywords: Food Safty Chiken
Licenciatura
Medicina Veterinaria y Zootecnia
Issue Date: 2023
Publisher: Universidad Autónoma Metropolitana. Unidad Xochimilco
Abstract: Food safety and the quality of products of animal origin is a fundamental pillar of public health. In the objectives of the UEA QUALITY OF PRODUCTS OF ANIMAL ORIGIN it mentions that the student must develop skills aimed at solving problems inert to the well-being, quality and safety of products of animal origin. In Mexico, chicken is the most consumed protein of animal origin; The MVZ is of utmost importance in the work of zoosanitary inspection in places of slaughter, so much so that there are standards such as the NOM-(008, 009, 033)-zoo that require them since they have the scientific technical knowledge to corroborate, solve or delimit problems that are found in these sites and that may affect public health. Therefore, the development of a guide for the inspection of the quality of live chicken suitable for consumption is a method in which I will be able to generate knowledge, technical professionals, and skills which will not only help me in my growth as a future mvz; I will also help the union by generating knowledge in the form of a manual to facilitate the method of inspection and assessment of the quality of chickens suitable for consumption.
La inocuidad alimentaria y la calidad de los productos de origen animal es un pilar fundamental de la salud publica. En los objetivos de la UEA CALIDAD DE LOS PRODUCTOS DE ORIGEN ANIMAL menciona que el alumno deberá desarrollar competencias orientadas a resolver problemas inertes al bienestar, calidad e inocuidad de los productos de origen animal. En México el pollo es la proteína de origen animal mas consumida; es de suma importancia el MVZ en las labores de inspección zoosanitaria en los lugares de sacrificio tanto así que existen normas como la NOM-(008, 009, 033)-zoo que requieren de los mismos ya que poseen los conocimientos técnicos científicos para corroborar, solucionar o delimitar problemas que se encuentren en estos sitios y que lleguen a afectar la salud publica. Por lo cual el desarrollo de una guía para la inspección en la calidad del pollo vivo apto para consumo es un método en el cual podre generar conocimientos, técnico profesionales, y competencias las cuales no solamente me ayudaran en el crecimiento como futuro MVZ; también ayudare a el gremio generando conocimiento en forma de manual para facilitar el método de inspección y valoración de la calidad de los pollos aptos para consumo
URI: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/46616
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