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Title: Technologies to assess and increase the innate immune response to infections in tilapia (Oreochromis niloticus). A review
Publisher: Rural Societies, Production and Environment
Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente
Sociétés rurales, production et environnement
Description: Within aquaculture, tilapia is one of the most important species, has great physical resistance, is fast growing and adaptable to various growing conditions, in addition to providing meat of excellent nutritional quality, good taste, low spine and affordable price. However, the intensification in its cultivation has implied the appearance of different infectious diseases. This review of the bibliography is aimed at widening the knowledge on the mechanisms associated to the innate immune response of tilapia (Oreochromis niloticus), emphasizing the use of diverse types of immunostimulants for disease control and the techniques used to validate the results of their application, because infectious processes are still the most important limitations in worldwide aquaculture production systems. The review is structured based on three main subjects: innate immunity in bony fish, applicable biotechnology to stimulate i enfermedades infecciosas, mismas que son la mayor limitante en la acuicultura a nivel mundial. La presente revisión bibliográfica tiene como objetivo ampliar el conocimiento sobre los mecanismos asociados a la respuesta inmune innata de la tilapia, enfatizando el uso de inmunoestimulantes de diversos tipos para el control de enfermedades y las técnicas utilizadas para validar los resultados de su aplicación. La revisión se estructura con base a tres temas principales, inmunidad innata en peces óseos, biotecnología aplicable a la estimulación de la inmunidad innata y herramientas genómicas relacionadas con la evaluación de la respuesta inmune en peces. Dentro de la acuacultura, la tilapia es una de las especie más importantes, presenta gran resistencia física, es de crecimiento rápido y alta capacidad de adaptación a diversas condiciones de cultivo, además de brindar una carne de excelente calidad nutricional, buen sabor, poca espina y de precio accesible. No obstante, la intensificación en su cultivo ha implicado la aparición de nnate immunity, and genomic tools related with the assessment of the immune response in fish.
URI: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/34566
Other Identifiers: https://sociedadesruralesojs.xoc.uam.mx/index.php/srpma/article/view/437
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