Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/42400

Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorLourdes Menéndez B.,
dc.contributor.authorSamuel Marañón H.,
dc.contributor.authorDavid Martínez E.,
dc.creatorDavid Martínez E.,-
dc.creatorSamuel Marañón H.,-
dc.creatorLourdes Menéndez B.,-
dc.date2007-10-10-
dc.date.accessioned2023-10-20T21:23:52Z-
dc.date.available2023-10-20T21:23:52Z-
dc.date.issued2007-10-10
dc.identifierhttps://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/42400
dc.identifier.urihttps://sociedadesruralesojs.xoc.uam.mx/index.php/srpma/article/view/96
dc.description
dc.description.abstractAbstract. This paper analyses the peasant’s ideology in Morelos State, related to the golden fish diet, and how these decisions infl uences the commercial unit yield. Results show that 6,922.5 kg of food were administered, mainly chicken commercial food (69.3%) containing 17.5% of proteins. During the evaluated cycle (12 weeks) the growth of the golden carp was 0.28 mm/day. The average market size for selling was 31.9 mm. The water quality indicated: temperature of 25.6 ± 1.6°C, 7.1 ± 1.8 mg/l of dissolved oxygen, pH of 8.6 ± 0.9 and a hardness of 0.88 ± 0.28 dh. The infl uence of the peasant ideology was decisive to establish the feeding strategy was concluded, it implied: a low feeding in protein content, a high overpopulation and an inappropriate water quality, causing a faulty growth.en-US
dc.description.abstractResumen. Se analiza la influencia de la ideología campesina sobre la estrategia de alimentación de la carpa dorada y cómo influye ésta sobre el rendimiento biológico de una unidad de producción comercial en el estado de Morelos. Los resultados indican que se suministraron 6,922.5 kg de alimento, de los que 69.3% fue un alimento comercial para pollo con 17.5% de proteínas. La carpa dorada creció de 0.28 mm/día durante el ciclo de producción de 12 semanas. La talla promedio a la que se comercializó fue de 31.9 mm. La calidad del agua indicó una temperatura de 25.6 ± 1.6°C, concentración de oxígeno de 7.1 ± 1.8 mg/l, pH de 8.6 ± 0.9 y una dureza del agua de 0.88 ± 0.28 dh. Se concluye que la influencia de la ideología campesina fue determinante para establecer la estrategia de alimentación que se reflejó en un crecimiento deficiente, causado por: una alimentación baja en proteínas, una alta sobrepoblación y una inadecuada calidad del agua.es_MX
dc.formatapplication/pdf-
dc.languagespa-
dc.publisherRural Societies, Production and Environmenten-US
dc.publisherSociedades Rurales, Producción y Medio Ambientees-ES
dc.publisherSociétés rurales, production et environnementfr-FR
dc.relationhttps://sociedadesruralesojs.xoc.uam.mx/index.php/srpma/article/view/96/96-
dc.relation.ispartofseriesSociétés rurales, production et environnement; No 9 (2010): Vol. 5; No. 9, Diciembre 2004; 7-24es_MX
dc.relation.ispartofseriesSociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente; Núm. 9 (2010): Vol. 5; No. 9, Diciembre 2004; 7-24es_MX
dc.relation.ispartofseriesRural Societies, Production and Environment; No 9 (2010): Vol. 5; No. 9, Diciembre 2004; 7-24es_MX
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceRural Societies, Production and Environment; No 9 (2010): Vol. 5; No. 9, Diciembre 2004; 7-24en-US
dc.sourceSociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente; Núm. 9 (2010): Vol. 5; No. 9, Diciembre 2004; 7-24es-ES
dc.sourceSociétés rurales, production et environnement; No 9 (2010): Vol. 5; No. 9, Diciembre 2004; 7-24fr-FR
dc.titleEfecto de la ideología en la estrategia de alimentación de la carpa dorada en una granja comercial del estado de Moreloses_MX
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeArtículo revisado por pareses-ES
Appears in Collections:Artículos

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons