Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/42306

Title: Sobrevivencia y cambios en los tiempos de la mundialización
Authors: Almeyra Cásares, Guillermo
Macossay, Mauricio
Issue Date: 6-Feb-2007
Publisher: Rural Societies, Production and Environment
Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente
Sociétés rurales, production et environnement
Series/Report no.: Rural Societies, Production and Environment; No 1 (2000): Vol. 1; No. 1, Diciembre 2000; 7-19
Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente; Núm. 1 (2000): Vol. 1; No. 1, Diciembre 2000; 7-19
Sociétés rurales, production et environnement; No 1 (2000): Vol. 1; No. 1, Diciembre 2000; 7-19
Abstract: El artículo examina algunos de los efectos de la mundialización sobre la agricultura yucateca y estudia en especial la horticultura y las unidades familiares campesinas mayas, se destaca la subsistencia de una economía y una lñogica campesinas a pesar de la inserción de aquéllas en el mercado y subraya la importancia de los factores culturales indígenas para la auto-organización y la construcción de una alternativa social.
L'article examine les effets de la mondialisation dans le cas de a'agriculture du Yucatan, soutient que le marché n'a pas efface l`économie et la logique paysannes et affirme l'importance des valeurs culturelles indiennes pour la auto-organisation et pour construire une alternative sociale
This article explains tehe effects of the globalization on Yucatan agriculture, particulary on peasant economies. It is anaallyzed the importance of cultural factor and human values for the self-organization end the arise of a social alternative.
Description: 
URI: https://sociedadesruralesojs.xoc.uam.mx/index.php/srpma/article/view/2
Other Identifiers: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/42306
Appears in Collections:Artículos

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons