Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/42306
https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/42306
Title: | Sobrevivencia y cambios en los tiempos de la mundialización |
Authors: | Almeyra Cásares, Guillermo Macossay, Mauricio |
Issue Date: | 6-Feb-2007 |
Publisher: | Rural Societies, Production and Environment Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente Sociétés rurales, production et environnement |
Series/Report no.: | Rural Societies, Production and Environment; No 1 (2000): Vol. 1; No. 1, Diciembre 2000; 7-19 Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente; Núm. 1 (2000): Vol. 1; No. 1, Diciembre 2000; 7-19 Sociétés rurales, production et environnement; No 1 (2000): Vol. 1; No. 1, Diciembre 2000; 7-19 |
Abstract: | El artículo examina algunos de los efectos de la mundialización sobre la agricultura yucateca y estudia en especial la horticultura y las unidades familiares campesinas mayas, se destaca la subsistencia de una economía y una lñogica campesinas a pesar de la inserción de aquéllas en el mercado y subraya la importancia de los factores culturales indígenas para la auto-organización y la construcción de una alternativa social. L'article examine les effets de la mondialisation dans le cas de a'agriculture du Yucatan, soutient que le marché n'a pas efface l`économie et la logique paysannes et affirme l'importance des valeurs culturelles indiennes pour la auto-organisation et pour construire une alternative sociale This article explains tehe effects of the globalization on Yucatan agriculture, particulary on peasant economies. It is anaallyzed the importance of cultural factor and human values for the self-organization end the arise of a social alternative. |
Description: | |
URI: | https://sociedadesruralesojs.xoc.uam.mx/index.php/srpma/article/view/2 |
Other Identifiers: | https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/42306 |
Appears in Collections: | Artículos |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License