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dc.contributor.authorHernández Salazar, Paola
dc.creatorHernández Salazar, Paola-
dc.date2007-02-27-
dc.date.issued2007-02-27
dc.identifierhttps://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/35194
dc.identifier.issn0188-9273
dc.identifier.urihttps://tramas.xoc.uam.mx/index.php/tramas/article/view/437
dc.description
dc.description.abstractThe present article includes some findings about the qualitative research “The Meanings of Feeding and Body Care: the Experience of Young People from Mexico City”. From a psychosocial perspective, the main assumption is that, beyond their functional and biological nature, feeding and body are complex sociocultural constructions to which every subject and social group give a specific meaning. Although the methodology and other basic elements of the research are briefly explained, the emphasis is on the contents about one of the three general categories that were built taking as a basis the discourse of the interviewed young people: “The body ‘care’”. Particularly, it is showed a summary of the global analysis about this topic, which consists on the integration of the empirical and theoretical data.en-US
dc.description.abstractEn el presente artículo se exponen algunos hallazgos de la investigación cualitativa “Las significaciones de la alimentación y su vinculación con el cuidado del cuerpo: la experiencia de jóvenes de la Ciudad de México”. Con un enfoque psicosocial, se parte del supuesto de que, más allá de su naturaleza biológica y funcional, la alimentación y el cuerpo son construcciones socioculturales complejas, a las que cada sujeto y grupo social confieren un sentido determinado. Si bien se presenta de manera breve la metodología y otros aspectos básicos de la mencionada investigación, se hace énfasis en el contenido de una de las tres categorías generales de análisis a que dio lugar el discurso de los jóvenes entrevistados: “El ‘cuidado’ del cuerpo”. Particularmente se muestra un extracto del análisis global de este tema, en el cual se realiza una integración de los datos empíricos y teóricos.es_MX
dc.formatapplication/pdf-
dc.languagespa-
dc.publisherUniversidad Autónoma Metropolitana, Unidad Xochimilcoes-ES
dc.relationhttps://tramas.xoc.uam.mx/index.php/tramas/article/view/437/434-
dc.relation.ispartofseriesTRAMAS. Subjetividad y procesos sociales; Núm. 25: Subjetividad y Nuevas Tecnologías; 155-177es_MX
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceTRAMAS. Subjetividad y procesos sociales; No 25: Subjetividad y Nuevas Tecnologías; 155-177en-US
dc.sourceTRAMAS. Subjetividad y procesos sociales; Núm. 25: Subjetividad y Nuevas Tecnologías; 155-177es-ES
dc.source0188-9273-
dc.source0188-9273-
dc.titleComer o no comer... cuerpo y modernidades_MX
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
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