Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/29014

Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorRamos Ibáñez, Norma
dc.contributor.authorVera Herrera, María Eugenia
dc.contributor.authorSánchez Jesús, María Magdalena
dc.creatorRamos Ibáñez, Norma-
dc.creatorVera Herrera, María Eugenia-
dc.creatorSánchez Jesús, María Magdalena-
dc.date2021-09-27-
dc.date.issued2021-09-27
dc.identifierhttps://doi.org/10.24275/uamxoc-dcsh/argumentos/2021962-06
dc.identifier.issn0187-5795
dc.identifier.urihttps://argumentos.xoc.uam.mx/index.php/argumentos/article/view/1268
dc.description
dc.description.abstractFor the SARCOV-2 virus pandemic, the nutrition care consultation, as other types of health care, it had to modify the consultation modality. The present work evaluated the perception that social service interns and patients of Proyecto de Intervención Nutricional Integral (PRONUTRI), have about the face to face vs distance nutrition consultation that has been provided before and during the pandemic. The type of study was cross-sectional, descriptive and qualitative. An analysis based on Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats (SWOT) of each modality of nutritional care was carried out. It was found that in each consultation modality, it is required to establish strategies in order to optimize them in the called new normality. A hybrid modality of nutrition care could favor a service with better results for the patient.en-US
dc.description.abstractPor la pandemia del virus SARSCOV-2, la consulta de atención nutricional, como otros tipos de cuidados a la salud, tuvo necesidad de modificar su modalidad. El presente trabajo tuvo como objetivo evaluar la percepción que tienen los prestadores de servicio social y pacientes del Proyecto de Intervención Nutricional Integral (PRONUTRI), sobre la consulta de atención nutricional presencial vs a distancia que se ha brindado antes y durante la pandemia. El tipo de estudio fue transversal, descriptivo y cualitativo. Se realizó un análisis basado en Fortalezas, Oportunidades, Debilidades y Amenazas (FODA) de cada modalidad de atención nutricional. Se encontró que cada modalidad de consulta requiere estrategias a fin de optimizarlas. Una modalidad hibrida de atención nutricional podría favorecer un servicio con mejores resultados para el paciente.es_MX
dc.formatapplication/pdf-
dc.languagespa-
dc.publisherDivisión de Ciencias Sociales y Humanidades de la Universidad Autónoma Metropolitana, Unidad Xochimilcoes-ES
dc.relationhttps://argumentos.xoc.uam.mx/index.php/argumentos/article/view/1268/1227-
dc.relation.ispartofseriesArgumentos. Estudios críticos de la sociedad; Núm. 96, Tomo II: "El impacto de la covid-19 en la educación superior, la salud y las emociones"; 129-147es_MX
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceArgumentos. Estudios críticos de la sociedad; Núm. 96, Tomo II: "El impacto de la covid-19 en la educación superior, la salud y las emociones"; 129-147es-ES
dc.source0187-5795-
dc.source0187-5795-
dc.titlePercepción de la consulta de atención nutricional presencial y a distancia en Pronutries_MX
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
Appears in Collections:Dossier

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons