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Title: El periodo de transición de la vaca lechera
Other Titles: Rural Societies, Production and Environment; No 22 (2014): Vol. 11; No. 22, 2011; 151-172
Sociétés rurales, production et environnement; No 22 (2014): Vol. 11; No. 22, 2011; 151-172
Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente; Núm. 22 (2014): Vol. 11; No. 22, 2011; 151-172
Authors: Arturo César García Casillas,
Lisandro Atilio Montiel Ramos,
Issue Date: 5-Apr-2012
Publisher: Rural Societies, Production and Environment
Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente
Sociétés rurales, production et environnement
Description: The review presents scientific and technical elements of the transition period of dairy cows, where factors such as changes in microbial populations in the rumen, liver metabolism and the recovery of both walls of the rumen and mammary gland, are essential components in previous adaptations to lactation. The review emphasizes the need for special nutritional management during negative energy balance (BEN) in order to achieve an appropriate balance between energy consumption by the animal and the energy required for maintenance and pregnancy (in the pregnant cow) and the maintenance and lactation (in the lactating cow). Therefore, the revised information will concisely disseminate knowledge related to the understanding of energy metabolism. The compilation of published studies also aims to make it more accessible understanding of the biochemical and endocrine events that occur around calving, physiology and biochemistry of dry period and early postpartum, events of vital importance to the health, production and profitability of the dairy cows.
En este estudio se presentan elementos científicos y técnicos sobre el periodo de transición de la vaca lechera, en el cual factores como la modificación de las poblaciones microbianas en el rumen, el metabolismo hepático y la recuperación, tanto de las paredes ruminales como de la glándula mamaria, son componentes esenciales en las adaptaciones previas a la lactancia. La revisión hace hincapié en la necesidad de un manejo nutricional especial durante el balance energético negativo (ben) con el fin de alcanzar un adecuado equilibrio entre el consumo de energía, por parte del animal, y la energía requerida para el mantenimiento y la preñez (en la vaca gestante), y el mantenimiento y la lactancia (en la vaca lactante). Por lo tanto, la información revisada permitirá difundir de manera más concisa los conocimientos relacionados con el entendimiento del metabolismo energético. La compilación de estudios publicados también pretende hacer más accesible la comprensión de los eventos bioquímicos y endocrinos que ocurren alrededor del parto, fisiología y bioquímica del periodo seco y el posparto temprano, eventos de vital importancia para la salud, la producción y la rentabilidad de las vacas lecheras.
URI: https://sociedadesruralesojs.xoc.uam.mx/index.php/srpma/article/view/196
Other Identifiers: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/19194
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