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Title: Quality Differentiation and power in the Mexican Coffee Market
Other Titles: Rural Societies, Production and Environment; No 3 (2001): Vol. 2; No. 3, Diciembre de 2001; 7-16
Sociétés rurales, production et environnement; No 3 (2001): Vol. 2; No. 3, Diciembre de 2001; 7-16
Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente; Núm. 3 (2001): Vol. 2; No. 3, Diciembre de 2001; 7-16
Authors: Guerra, Gustavo
Moss, Charles B.
Issue Date: 9-Feb-2007
Publisher: Rural Societies, Production and Environment
Sociedades Rurales, Producción y Medio Ambiente
Sociétés rurales, production et environnement
Description: Mexican coffee industry organization is complex, it has a multitude of producers, processors and wholesaler. That complexity may hinder the ability of the domestic coffee industry which expand its markets at home or abroad. In order to salvage production those groups mix different quality coffee beans together, missing the opportunity to practice price discrimination across different quality standards, If a strict classification is followed, Mexican coffee could receive higher prices and would not have to depend upon volatiles caused by uncertainty in the future world supply of coffee bean, in particular the production behavior of Brazil and Colombia. This study examine the Mexican coffee pricing mechanism, and the current market channel focusing on potential imperfect competition processors. This examination focus on the failure of pricing mechanisms which fail to send the appropriate prices signals with regard to coffee quality.
La organización de la industria del café mexicano es compleja, cuenta con una multitud de productores, procesadores y mayorístas. Esta complejidad puede esconder la capacidad de la industria nacional del café, la cual expande sus mercados domésticos y foráneos. Con el objeto de salvar la producción los grupos que participan en esta industria mezclan diferentes calidades de café perdiendo la oportunidad de practicar la discriminación de precios mediante los diferentes estandares de calidad. Si se sigue una estricta clasificación, el café mexicano puede recibir mejores precios y no depender de cierta volatibilidad de mercado causada por el incierto abastecimiento mundial del café, particularmente del comportamiento de producción de Brasil y Colombia. Este estudio examina los mecanismos de precio del café mexicano y los actuales canales de mercadeo enfocándose en el potencial de la competencia imperfecta de procesadores. Se analiza la falla en los mecanismos de precio que no establecen los signos apropiados de precios con relación a la calidad del café.
L'organisation de l'industrie du café mexicain et inclue une multitude de producteurs, processeurs et vendeurs. Cette complexité peut cacher sa capacité pour agrandir les marches nationaux on étrangers, Pour obtenir des niveaux de production et de gain, les acteurs qui participent dans cette industrie mélengent des differentes qualités de café en perdant l'oportunité de pratiquer la disenmination du prix parmi des différents standards de qualité, Si on continue avec une classification stricte, le café mexicain peut recevoir des prix très hauts et pourrait ne pas dépender d'une certaine volatilité provoqué para l'incertitude des producteurs de café au niveau mondial, particulièrment du Brésil et de la Colombie. Cette étude épreuve les démarches des prix pour le café mexicain et les marchés actuels visés sur les processeurs de compétence de pussisance imparfaite. Cet examen met l'emphase sur les fautes des mécanismes du prix qui vise à diriger des signoux du prix du café de qualité.
URI: https://sociedadesruralesojs.xoc.uam.mx/index.php/srpma/article/view/23
Other Identifiers: https://repositorio.xoc.uam.mx/jspui/handle/123456789/19021
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